Horgászvizsga

 

 

 Tervezett Horgászvizsga időpontok:

 

 

 

                                                                            

 


 

 

INDUL AZ ELEKTRONIKUS ÁLLAMI HORGÁSZVIZSGA

Az állami horgászvizsga díjmentes. Horgászvizsgára történő jelentkezés feltétele a horgászkártya regisztráció, amelyet a www.mohosz.hu  oldalon és regisztrációs pontokon/horgászegyesület lehet elvégezni. A horgászvizsgára már betöltött 10 éves kortól lehet jelentkezni, de minden horgásznak vizsgáznia kell abban az évben, amelyikben a 15. életévét betölti (a gyermekhorgászoknak nem kötelező).

A vizsgára a horgászok online saját személyes profiljukból jelentkezhetnek a horgászvizsga előtti nap legkésőbb 23 óra 59 percig. A horgászkártya regisztráció során megadott vagy kapott felhasználónévvel és jelszóval tud a horgász a saját profiljába belépni és a horgászvizsgára jelentkezni.

A horgászvizsgára hozzák magukkal a személyi igazolványt, a vizsgázó tudja a felhasználó nevét és a jelszavát, mert csak így tud belépni a HORINFO rendszerbe és megkezdeni a horgászvizsgát. A vizsgázó saját laptopot, tabletet vagy okostelefont hozzon magával, a vizsga saját eszközön végezhető el.

Kérjük a vizsgára jelentkezőket, hogy a szükséges adminisztráció, illetve egyéb előkészületek miatt a meghirdetett vizsgaidőpont előtt legalább 20 perccel érkezzenek!

A vizsga időtartama: 60 perc. A vizsga 45 kérdésből áll, a sikeres vizsga feltétele minimum 30 helyes válasz. A 45 vizsgakérdés 35 szakmai kérdésből és 10 képfelismeréses kérdésből áll. Az egyes kérdésekre adható válasznak nincs külön időkorlátja. Amennyiben a horgász egy kérdésre nem tudja a választ, lehetősége van azt „félretenni”, s a kérdést kihagyva a következő kérdéssel foglalkozni. Miután valamennyi kérdésen végig haladt a rendszer, a meg nem válaszolt, „félretett” kérdések következnek ismét sorra. A 60 perces időkereten belül a horgásznak többször is lehetősége van egy-egy kérdést félretenni. Az időkeret lejártával a félretett, és meg nem válaszolt kérdések hibás válasznak számítanak.

A horgászvizsgára való felkészülésben segítség a www.mohosz.hu oldalon saját profilban található tananyag és gyakorlás.

A horgászvizsga előtt kötelező a kézfertőtlenítő használata, a vizsga időtartama alatt pedig a szájat és az orrot eltakaró eszköz (maszk) szabályos viselése. A járványügyi szabályok a vizsgán való részvételt nyilatkozathoz kötik, amely letölthető az egyesület honlapjáról vagy a vizsgahelyszínen kitölthető.

A horgászvizsgán egyszerre csak 7 fő vizsgázó és 3 fős vizsgabizottság vehet részt.

Egyesület által tervezett horgászvizsga időpontok:

2021. április 22.   8.30, 11.00, 13.00

2021. május 06.   8.30, 10.00, 11.30, 13.00, 14.30

2021. május 20.   8.30, 10.00, 11.30, 13.00, 14.30

További fontos tudnivaló, hogy sikertelen vizsga esetén az esetlegesen közvetlenül aznap következő másik vizsgán nem lehet részt venni, újabb online jelentkezés szükséges.

A horgászvizsga helyszíne: 3525 Miskolc, Széchenyi u. 73.

Letölthető EÜ nyilatkozat a letölthető dokumentumok menüben elérhető!

 

Kérjük fentiek figyelmes elolvasását, eredményes felkészülést és sikeres horgászvizsgát!!

 

                                                                                                              Észak-Magyarországi Horgász Egyesület