Horgászvizsga

 

 

 Tervezett Horgászvizsga időpontok:

 

2022. szeptember 15.napján 8, 9, 10, 11 óra

 

                                                                            

 


 

 

INDUL AZ ELEKTRONIKUS ÁLLAMI HORGÁSZVIZSGA

 

Az állami horgászvizsga díjmentes. Horgászvizsgára történő jelentkezés feltétele a horgászkártya regisztráció, amelyet a www.mohosz.hu  oldalon és regisztrációs pontokon/horgászegyesület lehet elvégezni. A horgászvizsgára már betöltött 10 éves kortól lehet jelentkezni, de minden horgásznak vizsgáznia kell abban az évben, amelyikben a 15. életévét betölti (a gyermekhorgászoknak nem kötelező).

A vizsgára a horgászok online saját személyes profiljukból jelentkezhetnek a horgászvizsga előtti nap legkésőbb 23 óra 59 percig. A horgászkártya regisztráció során megadott vagy kapott felhasználónévvel és jelszóval tud a horgász a saját profiljába belépni és a horgászvizsgára jelentkezni.

A horgászvizsgára hozzák magukkal a személyi igazolványt, a vizsgázó tudja a felhasználó nevét és a jelszavát, mert csak így tud belépni a HORINFO rendszerbe és megkezdeni a horgászvizsgát. A vizsgázó saját laptopot, tabletet vagy okostelefont hozzon magával, a vizsga saját eszközön végezhető el.

A vizsga időtartama: 60 perc. A vizsga 45 kérdésből áll, a sikeres vizsga feltétele minimum 30 helyes válasz. A 45 vizsgakérdés 35 szakmai kérdésből és 10 képfelismeréses kérdésből áll. Az egyes kérdésekre adható válasznak nincs külön időkorlátja. Amennyiben a horgász egy kérdésre nem tudja a választ, lehetősége van azt „félretenni”, s a kérdést kihagyva a következő kérdéssel foglalkozni. Miután valamennyi kérdésen végig haladt a rendszer, a meg nem válaszolt, „félretett” kérdések következnek ismét sorra. A 60 perces időkereten belül a horgásznak többször is lehetősége van egy-egy kérdést félretenni. Az időkeret lejártával a félretett, és meg nem válaszolt kérdések hibás válasznak számítanak.

A horgászvizsgára való felkészülésben segítség a www.mohosz.hu oldalon saját profilban található tananyag és gyakorlás.

A horgászvizsga előtt kötelező a kézfertőtlenítő használata, a vizsga időtartama alatt pedig a szájat és az orrot eltakaró eszköz (maszk) szabályos viselése, a nyilatkozat kitöltése és aláírása (nyilatkozat letölthető www.emhe.hu).

A horgászvizsgán 10 fő vizsgázó és 3 fős vizsgabizottság vehet részt.

 

A horgászvizsga helyszíne: 3525 Miskolc, Széchenyi u. 73.

 

Kérjük fentiek figyelmes elolvasását, jó felkészülést és sikeres horgászvizsgát!!

 

                                                                                                              Észak-Magyarországi Horgász Egyesület